Гневът е киселина, която може да причини повече вреда на

...
Гневът е киселина, която може да причини повече вреда на
Коментари Харесай

Как да постъпим, когато някой ни крещи

" Гневът е киселина, която може да аргументи повече щета на съда, в който се съхранява, в сравнение с върху това, върху което се излива. " - Марк Твен

Крещенето е средство за придобиване на надзор, на заплашване. Но то въобще не е здравословно за взаимоотношенията и в действителност скапва положителните връзки и хубавичко връзка. Крещенето в никакъв случай не води до дългосрочни позитивни резултати, нито е градивен метод за справяне с сложна обстановка. Някой може да се съгласи с вас на момента, само че то ще е единствено, с цел да ви накара да спрете да крещите, а не тъй като е трансформирало мисленето на другия. Всеки от нас има моменти, в които избухва по някаква причина. Трябва да сме наясно с нашите лични прояви на яд, за да разберем, по какъв начин да се оправим с един ядосан и викащ човек. 

Защо хората крещят?

Важно е да разберем причината, заради която някой крещи, тъй като тя е показателна за проблемите в психиката на това лице, които нямат нищо общо с ответната страна. Крещенето е отражение на прочувствена неустойчивост, въпреки че викането е предопределено да покаже мощ и владичество в обстановката. 

1. Лоши умения за справяне

Много хора крещят, тъй като това е техният механизъм за справяне в сложни обстановки в живота. Те се нуждаят от някаква помощ в намирането на по-добри способи за контролиране на страстите си, тъй като крещенето не е здравословно за тях.

2. Загуба на надзор

Човек може да крещи, тъй като усеща загуба на надзор над обстановката. Може да бъде затрупан от мисли, усеща и страсти и да загуби контрол над всички тези неща едновременно. В подобен случай, крещенето е опит да се придобие надзор над това, коетосе  преживява. 

3. Усещането за опасност

Гневливите хора често имат доста сензитивна душeвност или са прочувствено лабилни и се пробват да се защитят, когато се почувстват застрашени. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР