Глутница“, която се е нахвърлила върху Явор Божанков, нарече парламентарната

...
Глутница“, която се е нахвърлила върху Явор Божанков, нарече парламентарната
Коментари Харесай

Манол Пейков след сблъсъците в НС: Божанков беше сам, а Възраждане – глутница, която му се нахвърли

„ Глутница “, която се е нахвърлила върху Явор Божанков, назова парламентарната група на „ Възраждане “ депутатът от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Манол Пейков и увери, че нито той, нито Божанков се опасяват да излязат на парламентарната естрада поради заканата на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов съпартийците му да смъкват двамата депутати всякога, щом ги видят там.

Днешното пленарно съвещание беше прекъснато след физически конфликт сред парламентарните групи на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) и " Възраждане " след декларация на Явор Божанков. Впоследствие Пейков, който получи драскотина в конфликта, разяснява случилото се по този начин:

„ Абсолютно ненормално и неправилно е това. Абсолютно ненормално и неправилно, и недопустимо. Единственото, което аз направих, е да отида да ги спра, тъй като Явор Божанков беше самичък, а те бяха глутница. Ама „ глутница “ е точната дума: група, която е с държание на глутница. И се нахвърлиха върху него. Оттам нататък, естествено, техният яд – върху мене.... По избрани аргументи от няколко седмици ги боли и ще продължава да ги боли за някои неща, които също пък аз им споделих “.

На брифинг в Народното събрание съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков разгласи, че те няма да се поддадат на провокациите на " Възраждане " и че ще работят за това България да остане парламентарна република, европейска страна и демократична страна. Той акцентира, в последните дни са налице голям брой офанзиви против парламентарната република и дефинира и днешния случай като подобен.

Петков увери, че те ще бъдат поръчител, че без значение от провокациите обединението ще продължи да работи за това България да има демократично и постоянно държавно управление.

Депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков пък дочете декларацията си, която стана мотив за днешната реакция от страна на " Възраждане " в пленарната зала. В нея той декларира, че методът да се излезе от паравоенен режим и полупрезидентска република е да се направи постоянно държавно управление, тъй че президентът Румен Радев да спре да ръководи.

" Колкото и да не им се желае, експанзията е обречена на неуспех, ползите не Кремъл стартират там, където свършва свободният свят ", написа Божанков в декларацията си.

" Не знам дали сте забелязали, че " Възраждане " приказват за изменничество, ненавист, разделяне. А ние приказваме за другарство, за строеж, приказваме за обич в последна сметка " - сподели още Манол Пейков пред публицистите и посредством тях се обърна към гласоподавателите на " Възраждане " с апела да видят, че през днешния ден представителите им са се държали като глутница.

" Ние не се опасяваме. Ето, господин Костадинов споделил, че няма да ни позволен да излезем повече - разбирате ли защо става дума? ", попита Манол Пейков.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР