Глутница агресивни кучета напада хора в подножието на крепостта „Царевец“

Глутница агресивни кучета напада хора в подножието на крепостта „Царевец“ ...

Глутница кучета хапят хората в подножието на "Царевец".


Глутница агресивни кучета напада хора в подножието на крепостта „Царевец“ във Велико Търново. Хората от местността Дервеня, в подножието на екопътеки и пътя за патриаршеския манастир „Света троица“, заявиха, че са подавали много пъти жалби до Общината, но резултати няма, пише БНР. Още по тематаГлутница агресивни и бездомни кучета тревожат пловдивчани 30 сеп 2019 08:3626

Хората се оплакват, че са заложници в домовете си, готвят протести.

От Община Велико Търново обясниха, че агресивните кучета са на възрастна чужденка, не са регистрирани и за тях не се плащат данъци. Разпоредено е животните да бъдат заловени и откарани в общинския приют за бездомни кучета.

Последният случай на нападнат човек от глутницата агресивни кучета в местността Дервеня е от преди няколко дни.

„Община Велико Търново трудно може да реагира и да вземе мерки, защото агресивните кучета от глутницата си имат стопанин“, коментира експертът от екологичния отдел Стойна Младенова.

След последните инциденти пет от кучетата от глутницата в местността Дервеня са в общинския приют в село Шемшево, търсят им се осиновители. От Община Велико Търново твърдят, че ще бъдат заловени и останалите.

Нападнатите граждани са внесли писмо в Общината и настояват с решение на Общинския съвет да бъдат взети постоянни мерки, защото агресивните безстопанствени кучета са проблем и в други райони на града.
По публикацията работи: Павел Гълъбов

Източник: dnes.bg