Глупаво е човек да се лекува по телефона или да

...
Глупаво е човек да се лекува по телефона или да
Коментари Харесай

Проф. Гайдарски: Пълен хаос! Бих ги уволнил до един

" Глупаво е човек да се лекува по телефона или да се лекува по инструкции от близки и познати. В никакъв случай такова лекуване не би трябвало да се организира, това е лаическо и рисково за болния! ", съобщи пред БНР проф. Радослав Гайдарски, някогашен здравен министър. Той предложи наложителна консултация с персоналния доктор и със експерт, когато човек разбере, че е бил в контакт със инфектиран и развие първи признаци:

" Коварното на този вирус е, че постепенно се развива, само че поврежда съдовете и може доста бързо човек да бъде премахнат от COVID-19 ".

По думите на проф. Гайдарски в България обстановката с епидемията е доста подценена:

" Съществува безпорядък в организацията на опазването на здравето! Веднъж се взема едно решение, след това - друго и трето. Това е главното - няма единодушие и това унищожава опазването на здравето. Дали ще има Коронавирус лечебни заведения, дали отделения, дали нещо трето - това докара до този безпорядък ".

" Не мога да си показва болен да почине на стълбите пред болничното заведение! Да позволен това! До един ще ги уволня и ще ги дам на прокурора! Ние имаме ужасно опазване на здравето, само че към 97-а година го разрушиха и докарахме дотук, че никой да не знае кой управлява предния фронт. Ето това се получи от тази демократична диверсификация в здравната помощ, " съобщи той.

Който твърди, че имунизациите ще ни спасят, не е честен човек, безапелационен беше проф. Гайдарски:

" Ваксина в никакъв случай не се прави в пандемия, тя се прави преди пандемия. Тя е средство за предотвратяване, а не средство за лекуване. Ваксините са потребни, само че не в този момент в пандемията ".

Бившият министър на опазването на здравето напомни, че още по време на държавното управление на така наречен тройна коалиция, в което той беше министър, е признат Пандемичен проект.

" 120 страници написаха моите хора - професори, доценти, които схващат от тези неща. Този проект, в случай че беше спазван, нямаше да стигнем до този безпорядък ", безапелационен беше той.

Проф. Гайдарски показа персонален опит от лекуване с ремдесивир, защото се е лекувал с него от COVID-19 и се е подобрил бързо. Той изрече удивление, че СЗО не предлага използва на този медикамент при лекуване на коронавирусна зараза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР