Глобяват партията на Слави Трифонов - Има такъв народ, заради

...
Глобяват партията на Слави Трифонов - Има такъв народ, заради
Коментари Харесай

Глобяват Има такъв народ за изборни нарушения в Пловдив

Глобяват партията на Слави Трифонов - " ИТН ", поради предизборни нарушавания в Пловдив, заяви за Агенция " Фокус " шефът на Общински инспекторат Борислав Димов .

Българският трибагреник, който се вее по стълбове по протежението на Асеновградско шосе, на влизане към Пловдив, бе окичен в събота с постери на партията на Слави Трифонов с номера на бюлетината. Сигналът в 16 РИК, общината, прокуратурата и полицията е подаден от служащи на Оперативна програма „ Чистота ”.

От изборната комисия са изпратили инспекция на място, като през това време деятели на партията се пробвали с клещи да смъкват флагчетата, само че са били арестувани. Постерите към този момент са свалени, а от партията отхвърлят това да е тяхно дело.

Довечера, на съвещанието на 16 РИК ще бъде взето решение по какъв начин да се процедура за съответното нарушаване, оповестяват от комисията. При тях е входиран и снимков материал.

От Общински инспекторат в Пловдив изчакват решението на 16 РИК, с цел да дефинират санкцията, защото пропагандни материали в града може да се слагат единствено на избрани места и то със заповед на кмета. 

Лепене на плакати и окачване на флагове, транспаранти и постери на всички останали места може да става с експлицитното единодушие на притежателя на парцел. Пловдивската прокуратурата също ще преглежда сигнала с постерите на Има Такъв Народ, закачени на флагове на входа за Пловдив по Асеновградско шосе.

От пресцентъра на пловдивската полиция към този момент настояват, че нямат информация за нарушаването.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР