Глобите за неуважение към властта, наложени от руските съдилища, надхвърлят

...
Глобите за неуважение към властта, наложени от руските съдилища, надхвърлят
Коментари Харесай

Глобите в Русия за неуважение към властта, основно към Путин, са над милион рубли

Глобите за пренебрежение към властта, наложени от съветските съдилища, надвишават милион рубли, заяви шефът на правозащитната организация " Агора " Павел Чиков.

Според статистиката, която цитира Чиков в канала си в Телеграм, към 1 декември се знае за 63 каузи за пренебрежение към властта в 35 района на Русия. По 33 от тях са били присъдени санкции. Общо по този законов текст съветските съдилища са изискали 1 155 000 рубли.

27 от делата са за обиди по адрес на президента Владимир Путин, което прави 82% от делата, при които подсъдимите при които са били приети за отговорни. На второ място са обидите против силовиците (9.5%), на трето място са обидите във връзка с обществото (6%).

Законът, съгласно който обидите против властта се третират като дребно безчинство, влезе в действие в Русия в края на март 2019 година

Законът обгръща информация, която в неприлична и оскърбителна форма показва " очевидно пренебрежение " към обществото, страната, държавните знаци (знаме, герб, химн), конституцията и органите на властта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР