Глобите за некоректен работодател са от 5000 до 15 000

...
Глобите за некоректен работодател са от 5000 до 15 000
Коментари Харесай

Нито един сигнал за заплата в плик под масата!


Глобите за неточен шеф са от 5000 до 15 000 лева и за длъжностното лице - от 1000 до 10 000 лева Въпреки това в бранш строителство сивият бранш е 60%, а в земеделието неофициалната претовареност доближава 90%! 

Чести са случаите, когато служащият самичък е декларирал, че желае да получава част от заплатата си в плик, заяви националният секретар в отдел " Защита на синдикалните права и трудови спорове " на КНСБ Тодор Капитанов. Това ставало най-често, в случай че човекът  е попаднал в спиралата на схемата за бързи заеми и отговорности към банки. Тъй като има базов най-малко, който не се пипа при погасяване на такива задължения, служащите избират сходен вид на заплата. 

Директорът на Инспекцията по труда в Пловдив Атанас Чернаев заяви, че при тях годишно постъпват към 600 сигнала, като от началото на годината до момента към този момент са към 400. В множеството случаи не става въпрос за дължими на работника/служителя за нескончаем интервал, а за неизплатена последна заплата и компенсации при преустановяване на трудов контракт. Практиката е посочила, че над 90% от сигналите са действителни, а при инспекциите на трудовите инспектори на място се установяват и други нарушавания. Най-опасните браншове, в това число по линия на трудови злополуки и безвредни условия на труд, са строителство, търговия, ресторантьорство.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР