Глобите за нарушения на ограниченията, свързани с извънредното положение, ще

...
Глобите за нарушения на ограниченията, свързани с извънредното положение, ще
Коментари Харесай

Глобите за нарушения като разходка в парка падат от 5000 на 300 лева

Глобите за нарушавания на рестриктивните мерки, свързани с изключителното състояние, ще бъдат фрапантно редуцирани, заяви председателката на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова.

" Редуцирането на санкциите ще се отнася за другите ограничения, отвън нарушаването на мярката за карантина. Там санкцията остава 5000 лв.. Например, една разходка в парка ще коства на този, който бъде заловен, 300 лв.. При наново нарушаване - тази санкция ще бъде 1000 лв. ", сподели Стоянова.

Предложението за съкращаване на санкциите бе импортирано нощес от депутати от ГЕРБ. То планува по-висок размер на санкцията - сред 1000 и 2000 лв. - при повторнонарушение.

За юридически лица се планува глобата от 15 000 лв. да бъде понижена на от 500 до 2000 лв. при първо нарущение лева и от 2000 до 5000 лв. при наново нарушаване.

Нарушенията, за които се постановат тези наказания, са посещаване на паркове и скупчване на хора при физическите лица и неспазване на ограничаващите ограничения при комерсиалните обекти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР