Глобите са до 500 лева, има и имуществени санкцииСамо за

...
Глобите са до 500 лева, има и имуществени санкцииСамо за
Коментари Харесай

Премахнаха 20 незаконни реклами от електрически стълбове

Глобите са до 500 лв., има и имуществени наказания
Само за една седмица, в Ямбол бяха формирани над 20 акта за нерегламентирано слагане на рекламни известия. Това оповестяват от дирекция " Сигурност, предварителна защита и запазване на публичния ред " /СПООР/ в града. Нейни чиновници са премахнали противозаконните реклами най-вече от стълбовете за улично осветяване, които се оказват обичано място за нарушителите.

Служителите са били осведомени за нелегално конфигурираните разгласи и билбордове както от жители, по този начин и от чиновници на институции. 

" Това деяние на недобросъвестни хора, поставящи рекламни известия, без да е отредено такова право, отваря въпроса за законността и надеждността на рекламираните услуги, имайки поради нерегламентирания метод, по който те се популяризират ", разясниха от дирекция СПООР.

Според разпоредбите на Община Ямбол, слагането на афиши и известия на фасади на здания, огради, пътни уреди, стълбове и други сходни места, без авансово издадено позволение от способен орган, е строго неразрешено. 
" Съгласно Наредбата за запазване на публичния ред и поддържане на привлекателен тип на Община Ямбол, за допускане и осъществяване на такова нарушаване се постанова санкция в размер на 30 до 500 лв. за физически лица и имуществена глоба от 100 до 2000 лв. за еднолични търговци и юридически лица. Част от нарушителите са открити, с помощта на построеното видеонаблюдение в града ", обясниха от кметството.

От общината в Ямбол разясниха още, че насочат апел към всеки жител, който забележи сходни нарушения- да алармира навреме за това действие и по този метод да способства за поддържането на чистотата и реда в града.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР