Глобиха ВМЗ, не мерили какво изхвърлят комините Наказателни постановления за

...
Глобиха ВМЗ, не мерили какво изхвърлят комините Наказателни постановления за
Коментари Харесай

ВМЗ Сопот отнесе актове за 25 000 лева

Глобиха ВМЗ, не мерили какво изхвърлят комините

Наказателни постановления за близо 25 хиляди лв. са наложени на " Вазовски машиностроителни фабрики " АД за нарушавания на екологичните правила за четири години. Това сочи информация в докладите на РИОСВ-Пловдив от 2015 до 2018 година. Санкциите са най-много за нарушавания на Закона за водите.

Само през миналата година оръжейницата е отнесла актове за близо 16 хиляди лева Те са налагани за заустване на непречистени отпадъчни води от производството във водоем, за непровеждането на лични периодически измервания на вредностите. Най-голямата наложена санкция през 2018 година е 6000 лв. и тя е за заустване на отпадъчни води във воден обект. Предприятието е било проверявано и по сигнал за замърсяване на река Манастирска, като му е формиран акт за административно нарушаване.

През 2015 година оръжейницата е била санкционирана 1000 лв. за приключване на непречистени индустриални води от пукнатини по стените на второстепенен утаител, който чрез дъждовната канализация заустват в река Манастирска в нарушаване на Закона за водите.

Сред установените нередности в годините обратно е и неподдържане на местна пречиствателна станция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР