Глоби за автомобилите на Спешната помощ. При включена сигнализация, шофьори

...
Глоби за автомобилите на Спешната помощ. При включена сигнализация, шофьори
Коментари Харесай

Защо КАТ глобява линейните, които минават на червено с включени сирени?

Глоби за колите на Спешната помощ. При включена сигнализация, водачи на коли за спешна помощ получават актове за неспазване на Закона за придвижването по пътищата и предизвикателство на пътно-транспортни катастрофи.

Две години откакто стартира работа като водач на кола за спешна помощ, през днешния ден Петър Велинов претърпява първата си злополука.

„ Трябваше по най-бързия метод да отида в „ Захарна фабрика ” на незабавен адрес с код „ Червен ”. Това значи сериозна обстановка ”, изясни мъжът.

Въпреки, че тя идва от път с преимущество и е с включени лампи и сирени, в нея се блъска автомобил. Вината за този случай още се обяснява, само че практиката е при сходни произшествия КАТ да написа акт на лидера на незабавния автомобил, предава bTV.



По закон колите със специфичен режим на придвижване могат да минават на червен светофар, само че единствено в случай че понижат задоволително, с цел да го сторят безвредно.

„ Ние пътуваме към произшествия. Там, където факторът е време, там, където се касае за живот ”, разяснява лекарят Румен Христов.

Всяка година колите на Спешната помощ попадат в към 40 такива случая. Дори и когато фрагментите от видеорегистратора демонстрират, че водачът на колата за спешна помощ няма виновност, той се глоби.

„ Случва се тогава, когато законът разрешава да се нарушават разпоредбите, все пак нашите водачи се оказват с актове ”, съобщи инж. Радослав Георгиев от Центъра за незабавна здравна помощ.

От Министерство на вътрешните работи разясниха сбито, че съблюдават регламентираните правила. Шофьорите постоянно получават и електронни фишове от камерите за скорост. Налага се да потвърждават, че са бързали за незабавен случай, с цел да се анулират.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР