Глоби от около един милион и от 500 хиляди евро

...
Глоби от около един милион и от 500 хиляди евро
Коментари Харесай

Косовски партии глобени за нередности по време на избори

Глоби от към един милион и от 500 хиляди евро били отсъдени на партиите в Косово по време на изборния развой сред 2009 и 2017 година, до момента в който от 2000 до 2017 година електоратът подал 29 730 тъжби и сигнали до органа за тъжби по изборите на Косово.
Тези данни бяха огласени на днешното показване на обява на историята на органа за тъжби, която съдържа информация за неговата работа от първите следвоенни парламентарни избори през 2000 година до локалните преди две години.
Председателят на органа Гултене Сюлеймани съобщи, че тези данни ще служат за подсилване и реализиране на достоверността на изборния развой.
Ян Брату, началник на задачата на ОССЕ в Косово, която поддържа публикуването на информацията, сподели, че документът е доста значим освен за институциите, само че и за гражданското общество на страната в напъните за възстановяване на изборния развой и на самия надзорен орган.
Брату похвали последните избори в Косово, извършени на 6 октомври, като най-добре проведените в целия район и съобщи, че органът по жалбите е потвърден като транспарантна и достоверна самостоятелна институция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР