Глоби очакват пътниците на столичния градски транспорт, ако не носят

...
Глоби очакват пътниците на столичния градски транспорт, ако не носят
Коментари Харесай

От ЦГМ призовават гражданите да ползват маските в градския транспорт


Глоби чакат пасажерите на столичния градски превоз, в случай че не носят защитни маски. За това ще наблюдават в транспортните средства екипи на Центъра за градска подвижност и полицията, които стартират взаимни инспекции от през днешния ден.

Градският превоз последователно стартира да движи с делнично разписание. Целта е да няма скупчване на хора.

Напомням, че и по заповедта на министъра на опазването на здравето маските в градския превоз са наложителни. Моля жителите да ги употребяват. Не става въпрос за игри. Нито желаеме да глобяваме, нито да ревизираме, само че е извънредно значимо да бъдем съзнателни и да съблюдаваме тези ограничения , съобщи Димитър Дилчев от Центъра за градска подвижност в София пред БНР.
 Започват всеобщи инспекции за носенето на маски в столичния градски превоз
Започват всеобщи инспекции за носенето на маски в столичния градски превоз

Това съобщи шефът на ЦГМ Димитър Дилчев

Съвместните инспекции с полицията ще продължат, до момента в който ограниченията са в действие, посочи той и подсети, че физическият достъп до водачите е стеснен, а те също работят с маски.

Не се чака скоро възобновяване на пътникопотока в размера отпреди изключителното състояние. Възстановяване в нормалния размер може би ще има есента, в случай че всичко се развие добре до тогава, добави Дилчев.

С понижено работно време и по зимен график ще се движи метрото, а нощният градски превоз няма да работи.

Има направено предложение срокът на платените винетни стикери за зоните за платено паркиране да бъде продължен с два месеца поради смяната в режима на паркиране по време на изключителното състояние, разясни още Дилчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР