Глобата за първо нарушение е от 1000 до 2000 лв.Влизането

...
Глобата за първо нарушение е от 1000 до 2000 лв.Влизането
Коментари Харесай

На мач влизаме само с поименен билет

Глобата за първо нарушаване е от 1000 до 2000 лева


Влизането на стадионите да става с поименни билети, или с чекиране на персоналната карта, с цел да се съхраняват персоналните данни. Това плануват промени в Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия. Те бяха импортирани в деловодството на Народното събрание. Спешните ограничения против футболното безчинство би трябвало да се гласоподават до 20 юли, когато стартира шампионата. Вносители са депутати от ГЕРБ, Оперативна програма и “Воля ”.

До края на годината ще има и Закон за футболното безчинство, увери шефът на спортната комисия Славчо Атанасов. Той заяви, че се регламентира “правило на стюардите ” и че УЕФА е поела ангажимент да образова обучителите на стюардите.
Футболните хулигани ще бъдат глобявани от 1000 до 2000 лева и ще им бъде неразрешено да посещават спортни прояви за период от 1 до 2 година При наново нарушаване санкцията е от 3000 до 5 000 лева, а възбраната за посещаване на мачове – от 2 до 3 година

“С измененията предвиждаме районното ръководство да може да издаде разпореждане, с което да се ограничи опцията на разположение, което заплашва сигурността, да влиза на спортните мероприятия ”, разясни шефът на вътрешната комисия в Народно събрание Цветан Цветанов. Към сегашния миг това наказване се постанова от административния съд, само че до момента в който делото тече, футболният гамен може умерено да върви на мачове.

Лица с наложена насилствена административна мярка няма да могат да си купуват билети за мачове. Ако някой заобиколи глобата, ще получи възбрана за по-дълъг интервал.

Предвидено е и разширение на видеонаблюдението на стадионите. Там наложително би трябвало да бъдат сложени камери на всеки вход и излаз, както и на всички браншове.

Непълнолетни лица до 16 година се позволяват до мачове единствено с компаньон, който попълня декларация, че носи цялостна отговорност за детето. Придружителите имат право да водят до три деца.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР