Глобата от 3 лева за невалидирана карта при пътуване в

...
Глобата от 3 лева за невалидирана карта при пътуване в
Коментари Харесай

Падна глобата от 3 лева за невалидирана карта в София

Глобата от 3 лв. за невалидирана карта при пътешестване в градския превоз на София падна. Тя бе въведена при започване на годината, само че провокира бурно неодобрение. Това принуди вносителите на измененията да върнат предходното състояние. 
Над час общинските съветници спориха по новите промени на наредбата, които би трябвало да се създадат в тарифната политика. Въпросът с санкцията не бе дефинитивно решен в отрасловата комисия към СОС при започване на седмицата, защото имаше предложение налагането й да бъде единствено отсрочено до Нова година, а по-късно да влезе в действие. Вчера съветниците гласоподаваха разнородно в самите политически групи, само че болшинството одобри премахването на глобата. 
По различен въпрос обаче те реализираха единогласие и върнаха дефинитивно от 15 март месечните карти за една линия на наземния градски превоз и за метро. Те ще се оферират на същите цени: поименната наземна месечна - 23 лева, а анонимната - 28 лева, поименната за метро - 35 лева, а неперсонализираната - 42 лева Възстановява се и продажбата на персоналната ученическа месечна карта за една линия против 9 лв..
От Българска социалистическа партия упорстваха за връщане и на талоните за 10 пътувания с понижение, само че предлагането им не бе признато.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР