Глобата, която ми наложи ЦИК, е безумна и аз ще

...
Глобата, която ми наложи ЦИК, е безумна и аз ще
Коментари Харесай

Джамбазки: Щом държавата не може, нека частни фирми да пазят личните ни данни

Глобата, която ми наложи ЦИК, е безумна и аз ще я апелирам пред съда. Ставаше въпрос за репортаж за моя среща с представители на полицейски профсъюз. Срещнахме се с тях, тъй като желаеме да бъдат подготвени съответно и да имат по-добра екипировка, с цел да имат и самочувствие като сътрудниците си от Западна Европа. Това изясни евродепутатът Ангел Джамбазки в утринния блок на Нова телевизия във връзка наложената му глоба от ЦИК.

,,В България нито обществото, нито вътрешното министерство поддържат чиновниците в осъществяването на служебния им дълг. Нелепо е да ме глобяват, тъй като съм споделил, че служителите на реда ни би трябвало да употребяват оръжието си'', уточни още той.

На въпрос по отношение на пробива в Национална агенция за приходите Джамбазки показа, че в този случай би трябвало да се търси отговорност от администрацията на приходната организация, която се е провалила в опазването на персоналните данни на българските жители.

,,Проблемът е, че държавната администрация не може да предложи високи хонорари и никой няма да отиде на държавна работа за 800 лв.. Според мен би трябвало да се наемат частни компании с в действителност висококвалифицирани чиновници, които да пазят персоналните ни данни, защото - отново дублирам - държавната администрация не предлага заплащане, което да притегли грамотни хора'', разяснява евродепутатът и дефинира държанието на шефа на Национална агенция за приходите като ''нахално'' по отношение на ''тежкото ѝ решение'' да не приключи отпуската си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР