Глобата е приблизително 9% от приходите на Facebook за 2018

...
Глобата е приблизително 9% от приходите на Facebook за 2018
Коментари Харесай

Ще глобят Facebook с $5 милиарда заради случая с Cambridge Analytica

Глобата е почти 9% от приходите на Фейсбук за 2018 г
Фейсбук ще бъде санкциониран с рекордната санкция от $5 милиарда по делото, заведено след случая с Cambridge Analytica, в границите на което се проверяват нарушавания на потребителските персонални данни, заяви в. „Уолстрийт джърнъл“.

Разследването, което тече от предишния март е довело до санкцията от Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати ( FTC ), а решението за нея е утвърдено преди дни от гласовете на трима от петимата членове на комисията. Това е най-голямата санкция, наложена от FTC на софтуерна компания и съставлява почти 9% от приходите на Фейсбук за 2018 година

Анализатори настояват, че санкцията не е изключително огромна за компанията, която предходната година разгласи облага от 22 милиарда $ при оборот от 55 милиарда $. А от обществената мрежа авансово бяха оповестили, че са приготвили 3 милиарда точно за санкциите по това дело.
Според получените от комисията данни, консултантската компания непозволено е получила и употребила данните на 87 милиона консуматори на обществената мрежа. Това е станало, макар съглашението от 2011-а, което изисква компанията да уведомява доста ясно потребителите, когато техните данни се споделят с трети страни.
Макар и рекордна, санкцията очевидно е незадоволителна съгласно редица конгресмени. Санкцията провокира редица рецензии от сенатори и членове на Конгреса.

Като се имат поради повтарящите се нарушавания на поверителността от Фейсбук, ясно е, че са нужни фундаментални структурни промени, съобщи сенатора демократ сенатора-демократ Марк Уорнър

Тази санкция е част от годишните доходи на Фейсбук и няма да ги накара да мислят по-отговорно за отбраната на потребителските данни, разяснява републиканският конгресмен Дейвид Цицилин.

Според американските политици FTC е неспособна или не желае да вкара подобаващи защитни ограничения, с цел да подсигурява, че неприкосновеността на персоналния живот и данните на потребителите са предпазени. Именно това кара политиците да приканят и за разнообразни законодателни промени, след които за сходни случаи Фейсбук и компании от този диаметър ще дават отговор освен пред комисията  само че и пред съда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР