Глобалното затопляне е факт, както и всички последствия, които води

...
Глобалното затопляне е факт, както и всички последствия, които води
Коментари Харесай

САЩ ще е напълно неузнаваем след 100 години

Глобалното стопляне е реалност, както и всички последици, които води след себе си. Наблюденията на американските еколози недвусмислено демонстрират по какъв начин в близкото столетие образът на Съединени американски щати ще бъде изменен до неразбираемост.

Климатът се трансформира световно, а това, от своя страна, води до трайни катаклизми. Специалистите са безапелационни, че към 2 100 година равнището на Световния океан неизбежно ще се е покачило с най-малко с 0.2 метра, най-много – 2.4 метра. Това ще докара до избрана миграция на популацията от крайбрежието към вътрешността на страната.

Сериозните естествени катаклизми на територията на Съединени американски щати ще доведат до дефицит на вода в някои от щатите, което се обуславя от мощната горещина, която ще господства съвсем на всички места. Снеговете по планинските скатове на Калифорния и Аляска ще се стопят с до 80%.

Климатичните промени ще се отразят както на флората, по този начин и на фауната. Животните, които са по-слаби и по-взискателни към местообитанието си, като дребните бозайници, жабите и саламандрите ще изчезнат. Според учените до 2 080 година 50% от площта, подобаваща за обитаване от пъстървата, че намалее.

Повишената киселинност на Световния океан пък ще аргументи измирането на кораловите рифове. Разбира се, както се е случвало постоянно в природата, на мястото на заличените типове ще се настанят други, които са по-приспособими към изискванията за живот.

 Глобално стопляне

Доклад по тези въпроси бе оповестен неотдавна. До заключенията в него стигнаха 300 специалисти от Германия, Съединени американски щати, Австрия, Италия и Австралия под управлението на Хийуон Макджан, ангажирани да слагат оценка на въздействието на световното стопляне в Съединени американски щати. Освен да създадат своите прогнози, те са сложили под въпрос и ограниченията, които могат да се вземат за закъснение и даже прекъсване на тези процеси.

Една от теориите бе, че в случай че въглищата бъдат сменени с природен газ, е допустимо излъчванията въглероден диоксид в атмосферата значително да намалеят.

Опитите обаче демонстрират, че този проект е неефикасен. Пред учените през днешния ден стои най-важната задача - да намерят метод за справяне с световното стопляне, защото данните стават все по-обезпокоителни с всяка минала година.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР