Глобално затопляне средно с 4 градуса по Целзий, което не

...
Глобално затопляне средно с 4 градуса по Целзий, което не
Коментари Харесай

Глобалното затопляне застрашава производството на вино

Глобално стопляне приблизително с 4 градуса по Целзий, което не е изключено в границите на века, ще заплаши до 85 на 100 от регионите в света, в които се създава вино, заяви Ройтерс.

Загубите могат да се понижат, като производителите се насочат към други сортове грозде, предлагат учени от интернационален екип, разгласили проучването си в " Протоколи на Националната академия на науките “ в Съединени американски щати.

Според тях хората и техните решения имат основна роля в построяването на „ селскостопанска система, устойчива на климатичните промени “.

Учените са изследвали климатичната резистентност на 11 разновидности на винени сортове грозде, които съставляват към една трета от международните лозя и са публикувани във винарски страни като Франция, Австралия, Нова Зеландия и Чили.

Преминаването към сортове, които са по-устойчиви на горещини, може да редуцира загубите от 56 на 100 до 24 на 100 при приблизително световно стопляне с 2 градуса по Целзий и до 58 на 100 от 85 на 100 при стопляне с 4 градуса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР