Глобалният застрахователен бизнес ще понесе загуби в размер на грубо

...
Глобалният застрахователен бизнес ще понесе загуби в размер на грубо
Коментари Харесай

Застрахователите ще загубят 203 млрд. долара от COVID-19

Глобалният осигурителен бизнес ще понесе загуби в размер на жестоко 203 милиарда щ. $ от пандемията от COVID-19 през тази година, демонстрира оценка на най-големия осигурителен пазар в света Lloyd's of London, представена от организация "Блумбърг ". В плануваната загуба са включени към 107 милиарда $ за компенсации по покрити застрахователни опасности, а останалите вреди произтичат от капиталовите портфейли на застрахователните сдружения.

Размерът на исковете на застрахованите е съпоставим с някои от най-разрушителните урагани от последните години и може да продължи да пораства, в случай че болестта не бъде овладяна, допълват специалистите на Lloyd's. Те показват още, че откакто обсегът и въздействието на вируса върху обществения живот и върху стопанската система се изяснят изцяло, може да се окаже, че сметката, която би трябвало да платят фирмите отвън животозастраховането, е много по-солена в сравнение с естествените бедствия или даже от терористичните офанзиви против обекти в Съединени американски щати на 11 септември 2001-а.

Пандемията от ковид е инфектирала до момента над 4.2 млн. поданици на планетата и е умъртвила над 300 хиляди души. Голямото предизвикателство за застрахователите е, че с изключение на исковете, свързани с анулирани събития, с краткотрайните спирания на активността на ред сектори и с други разноски, болестта заплашва да потопи света в криза. Което пък слага в риск вноските на семействата и на бизнеса по застрахователните им полици.

След като икономическата интензивност съвсем замря, доста европейски застрахователи изтеглиха проектите си за предстоящите финансови резултати и анулираха изплащането на дивиденти.

Lloyd's пресмята, че ще би трябвало да изплати на клиентите си по света сред 3 и 4.3 милиарда $ - суми, съизмерими с размера на компенсациите за офанзивите от 11 септември 2001-а. А ръководителят на застрахователния пазар Брус Браун показва, че "особеният миг в тази ситуация е, че с изключение на обезценяването на активите се натрупват и отговорности ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР