Глобалният въздушен трафик се възстанови до 68,5% от нивата преди

...
Глобалният въздушен трафик се възстанови до 68,5% от нивата преди
Коментари Харесай

Въздушният трафик започва да се възстановява

Глобалният въздушен трафик се възвърне до 68,5% от равнищата преди пандемията предходната година и се усили с 64,4% по отношение на 2021 година, съгласно данни, оповестени от международната авиационна организация IATA, предава  Reuters .

Авиокомпаниите изгубиха десетки милиарди долари през 2020 година и 2021 година поради пандемията от COVID-19 и видяха първите признаци на облекчение, когато пътуванията започнаха да се завръщат през 2022 година, изключително през летните месеци.

Европейските превозвачи означават скок на трафика за цялата година със 132,2% спрямо 2021 година, до момента в който северноамериканските самолетни компании означават растеж от 130,2% на годишна база, съгласно данните.

Анализатори настояват, че възобновяване до цялостни равнища отпреди пандемията зависи от това какъв брой бързо ще се възвърне пътуването до и от Китай.

Настоящите графици демонстрират, че към момента може да има доста по-малко полети сред Азия и Европа спрямо 2019 година

Някои самолетни компании обявиха, че ще отворят още веднъж някои направления до Китай през идващите месеци, само че полетите ще бъдат по-редки, в сравнение с преди пандемията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР