Глобалният пазар на умни измервателни уреди (предимно електромери) ще достигне

...
Глобалният пазар на умни измервателни уреди (предимно електромери) ще достигне
Коментари Харесай

Световният пазар на умни електромери ще достигне $10,4 млрд. през 2022 г.

Глобалният пазар на умни измервателни уреди (предимно електромери) ще доближи $10,4 милиарда през 2022 година, подтикван от увеличаващите се излъчвания, рестриктивните мерки на енергийните запаси, остарялата инфраструктура, както и увеличаващите се цени на електричеството, обявиха от аналитичната компания GlobalData.

В най-новия отчет на компанията написа, че през 2017 година в света са конфигурирани съвсем 88,2 милиарда уреда, а световният пазар е достигнал $7,1 милиарда За интервала сред 2012 и 2017 година международния пазар се е разраствал със междинен годишен растеж от 6,8%, а в стойностен размер междинният растеж е два пъти по-голям - CAGR от над 12%.

Въпреки този растеж към момента има обилни провокации като висока цена на уредите, липса на подкрепящи начинания, недобри стандарти за премерване, регулаторни пречки и ръководство на ресурсите “, изяснява анализаторът Субха Кришнан. Според него в бъдеще тези провокации ще бъдат решени посредством подобаващи регулации, понижаване на цените и софтуерно усъвършенстване.

Нации като Съединени американски щати, Южна Корея и Япония към този момент одобриха законодателство, чиято цел е 100% навлизане на умните измервателни уреди. В резултат развиването и огромната приложимост на възобновими източници, технологии за ръководство на силата и на ограничения за енергийна успеваемост ще допринесат за растежа на умните измервателни уреди.



Според Кришнан в прогнозния интервал (2018–2022) пазарът ще се развива с по-бързи темпове, макар че скоро завършват някои огромни стратегии за внедряване на смарт измервателни уреди. Пазарният размер ще записва междинен годишен растеж от 8,9%, а цената ще пораства с 8,2% на година.”

Пазарните тласъци ще включват нови ИКТ стандарти, подмяна на остарелите измервателни уреди, разрастване на нова инфраструктура, ръководство на пиковите товари и енергийните активи.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР