Глобалният недостиг на чипове буквално изстрелва индустрията нагоре и води

...
Глобалният недостиг на чипове буквално изстрелва индустрията нагоре и води
Коментари Харесай

Недостигът на чипове води до огромен ръст на инвестициите

Глобалният дефицит на чипове безусловно изстрелва промишлеността нагоре и води до невъобразим растеж на вложенията, демонстрират данните от промишлеността, представени от международните медии. Най-важният производител на чипове за Apple планува междинен растеж на продажбите от 15 % до 20 % годишно, което е два пъти повече от предходните си упования.

Компанията планува продажби в размер на $16,6-17,2 милиарда единствено през първото тримесечие на годината, което е с най-малко 5% повече от прогнозите. Тя има намерение да похарчи от 40 до 44 милиарда $ за разширение и модернизиране на потенциала през 2022 година

Тайванската компания за произвеждане на полупроводници TSMC увеличи прогнозите си за напредък и показа рекордни проекти за разноски за 2022 година, сигнализирайки, че голямото търсене на чипове, което подхранва траялото месеци наред стесняване на веригата за доставки, ще продължи с години. Акциите на компанията нарастнаха по време на търговията в Съединени американски щати, заяви Bloomberg.

Тези числа удостоверяват лидерската позиция на TSMC на пазара по време на невиждания дефицит на чипове, провокиран от пандемията - дефицит, който срина производството на коли, мобилни телефони и игрови конзоли.

Най-ценната корпорация в Азия има намерение да продължи да харчи доста средства, с цел да резервира софтуерната си преднина пред колосите Intel и Samsung Electronics.

Американските депозитарни разписки на TSMC скочиха с 8,8% в Ню Йорк в четвъртък сутринта, до момента в който производителят на съоръжение за чипове ASML NV скочи с 4% в Амстердам. Applied Materials Inc. и KLA Corp. доближиха рекордно високи стойности.  

Тъй като рецесията не демонстрира признаци на понижаване, през последната година TSMC работи с съвсем цялостен потенциал и в този момент влага доста в нови заводи от родния си остров до Япония и Съединени американски щати.

Целта на TSMC за 2022 година е да направи вложения в размер на най-малко с 10 милиарда $ повече спрямо предходната година и най-малко с 43% повече от 25-28 милиарда $, които Intel е заделил тази година, с цел да възвърне тогавашната си преобладаваща позиция в промишлеността.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР