Глобалният конкурс Huawei Next Image Awards 2020, който е отворен

...
Глобалният конкурс Huawei Next Image Awards 2020, който е отворен
Коментари Харесай

Huawei и НХА организират фотографски уъркшоп за Next-Image Awards 2020 с участието на български актьори

Глобалният конкурс Huawei Next Image Awards 2020, който е отворен за участия до 31 юли, набира скорост и по броя на изпратените в него фотоси България още веднъж е в челните места за Европа.

Тази година българските участници имат двоен късмет за триумф, защото автоматизирано вземат участие и в местен конкурс, който Huawei България провежда в партньорство с Националната художествена академия. В рамките на този конкурс, Huawei и НХА провеждат отворен за всички онлайн уъркшоп по една от най-въздействащите и обичани категории в него – Faces.

Онлайн уъркшопът ще се организира на 02.07.2020 година, от 17 часа, през facebook страницата на Huawei Mobile и през facebook страницата на НХА.

През facebook страницата на Huawei Mobile към този момент е основано особено събитие, където можете да следите за настояща информация по тематиката.

В ролята на лектори ще влязат преподавателите от НХА Иван Кюранов и Росен Тошев

Художникът и фотограф Иван Кюранов е началник на магистърската стратегия „ Фотография “ в Националната художествена академия в София.

Той работи интензивно в региона на фотографията и актуалното изкуство, взе участие в интернационалния фотографски план “Знаците на града”, и е първият българин, чиито произведения стават част от новаторски план на американската компания Soundwall.

Артист по душа, той е създател на голям брой научни изявления и има богат опит в журита на фотографски състезания, като тази година е член на журито на локалните награди на фотографския конурс Huawei Next Image Awards 2020.

Негов сътрудник в онлайн уъркшопа ще бъде Росен Тошев - одобрен художник у нас и в чужбина, който работи в региона на живописта, рисунката, инсталацията и фотографията. В творбите си той употребява фотографски похвати в живописта, както и живописни техники в своята снимка. Изявите му са най-вече в полето на фотореализма, като съчетава портрета, пейзажа и натюрморта в модерна концептуална интерпретация. Негови творби са владеене на редица музеи и частни сбирки у нас и в чужбина.

Млади български артисти в ролата на модели

Не по-малко забавни са и моделите, които Иван и Росен ще употребяват по време на уъркшопa. Те са актьорите Симона Халачева и Севар Иванов.

Симона Халачева е позната от дребния екран от известния български сериал „ Откраднат живот “, както и от редица театрални постановки като „ Животът е прелестен “, „ Анна Каренина “, „ Апетит за череши “. Завършила НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов” в клас на проф. Стефан Данаилов, тя се превъплащава в 14 постановки в НТ „ Иван Вазов “ и Театър „ София “.

Колоритна и вдъхновяваща, Симона е и надарен квалифициран фотограф. През февруари 2020 година, тя приключва магистратура по Фотография в Художествената академия, а малко преди този момент осъществя първата си независима фотографска галерия. Портретната снимка за Симона е прочувствен прочит на един човек, на неговите безредици, трепети, страхове и допир до вътрешния свят, а всички учасници в уъркшопа ще могат да се допрян до него като я предизвикат със своите въпроси по време на фотосите.

Младият артист Севар Иванов също приключва НАТФИЗ в клас на проф. Стефан Данаилов и продължава с магистратура по Артмениджмънт, като сега е и докторант в УНСС, направление Продуцентство. Играе в “Апарт” и “Портретът на Дориан Грей”, а за Дориан е номиниран за Икар 2020 в категория “Водеща мъжка роля”.

Вдъхновение и награди

Целта на онлайн уъркшопа е да въодушеви участниците да разпрострат позитивната мощ на творчеството, което е и мотото на тазгодишното издание на Huawei Next Image Awards, и да усили техните шансове да завоюват някои от атрактивните световни и местни награди в състезанието.

Глобалните награди, измежду които парични и предметни, могат да се видят на уеб страницата на състезанието, през който се изпращат и участващите фотоси, а измежду локалните са топ моделът преносим компютър с тъч-скрийн диплей Huawei MateBook X Pro, носителят на интернационалните самопризнания за най-хубава камера Huawei P40 Pro и бест-селърът измежду смарт часовниците Huawei Watch GT 2.

Huawei и НХА ви чакат онлайн на 2 юли, четвъртък, от 17 часа, на този адрес, а с цел да не го забравите, отбележете се в събитието, основано на facebook страницата на Huawei Mobile Bulgaria.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР