Глобалният директор Човешки ресурси“ на Adidas, Карън Паркин, подаде оставка

...
Глобалният директор Човешки ресурси“ на Adidas, Карън Паркин, подаде оставка
Коментари Харесай

Шеф на Adidas подаде оставка заради расизъм

Глобалният шеф „ Човешки запаси “ на Adidas, Карън Паркин, подаде оставка от поста си, откакто месец по-рано чиновници приканиха марката за спортни артикули да стартира следствие против нея за расова дискриминация, съобщи CNN.

„ Стана ми ясно, че с цел да обединим тази организация, е по-добре да подам оставка и да проправя път за смяната “, споделя Паркин в публично документално изказване по тематиката. С това свое решение тя приключи 23-годишния си стаж в компанията. Нейната служба краткотрайно ще заеме основният изпълнителен шеф Каспър Рорстед.

Недоволство против нея се зароди още предходната година, откакто „ Уолстрийт Джърнъл “ заяви, че по време на среща със чиновници тя е определила тематиката за расизма като „ звук “, който се дискутира само в Съединени американски щати. Малко по-късно следствие на „ Ню Йорк Таймс “ разкри, че по-малко от 5% от чиновниците на Adidas в Северна Америка са тъмнокожи. Те споделиха, че се усещат маргинализирани от работодателя си, който постоянно употребява тъмнокожи дизайнери и бранд посланици като музикалните реализатори Бионес и Канйе Уест.

Производителят на спортно облекло предприе редица начинания, свързани с битката за неравноправие в Щатите, а една от тях е попълването на най-малко 30% от работните позиции от тъмнокожи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР