Глобалният апел на Световната здравна организация за финансиране на коронавирусни

...
Глобалният апел на Световната здравна организация за финансиране на коронавирусни
Коментари Харесай

СЗО: Борбата с коронавируса все още страда от недостиг на средства

Глобалният зов на Световната здравна организация за финансиране на коронавирусни ваксини, лекувания, диагностика и съоръжение към момента е в дефицит от 16,8 милиарда $ - съвсем половината от общите потребности. Това обявиха от СЗО, представени от БГНЕС.

Недостигът на финансиране идва на фона на увеличаващата се бездна сред богатите и бедните народи в способността им да се борят с пандемията, като достъпът до ваксини е много несиметричен.
 СЗО: Пандемията от ковид е в рисков стадий СЗО: Пандемията от ковид е в рисков стадий
Светът се намира на доста рисков стадий от развиването на пандемията от ковид заради разновидността Делта. Това съобщи през днешния ден генералният дир...

Ръководителят на СЗО, алармирайки за пропастта в достъпа до запаси, предизвести, че пандемията остава в " доста рискова фаза " към този момент повече от 18 месеца. " Страните, които в този момент отварят своите общества, са тези, които значително управляват доставките на животоспасяващи персонални защитни средства, проби, О2 и изключително ваксини ", сподели той на брифинг за достъпа на СЗО до Covid програмата за принадлежности като ускорител. " В същото време страните без достъп до задоволително доставки са изправени пред талази от хоспитализации и гибел ", акцентира Гебрейесус.

ACT-A е интернационално координирана скица, ориентирана към създаване, произвеждане, доставяне и разпространяване на оръжия за битка с пандемията. Тя получи обещаните 17,7 милиарда $ за 2020-21 година, само че се нуждае от остатъка до края на тази година. Около 8,1 милиарда от останалите 16,8 милиарда са нужни незабавно, сподели СЗО. ACT-A роди оборудването Covax, предопределено да подсигурява на по-бедните страни достъп до възможни ваксини. Повече от 3,25 милиарда дози ваксини за Covid-19 са инжектирани в най-малко 216 територии по света, съгласно броене на Агенция Франс Прес.

В страните, избрани от Световната банка като такива с високи приходи, са инжектирани 84 дози на всеки 100 поданици. Но единствено една доза е приложена на 100 поданици в 29-те страни с най-ниски приходи. Днес Covax реализира разпространяване на 100 милиона дози ваксини в 135 участващи територии. Главният академик на СЗО сподели, че на този стадий цифрата е трябвало да бъде сред 300 и 400 милиона. Схемата чака повишаване на дозите да се появи сред края на септември и януари 2022 година, защото повече ваксини влизат в програмата, която до момента съвсем напълно разчиташе на ваксини AstraZeneca. Тедрос желае 10 % във всяка страна, имунизирани до септември, и 40 % до края на годината.

Някои от главните производители на ваксини прозвучаха позитивно по време на финансовата конференция през днешния ден. Председателят на Pfizer Алберт Бурла съобщи, че задачата на компанията е да даде 2 милиарда дози от своята ваксина за Covid-19 на страните с ниски и междинни приходи през идващите 18 месеца. " Можем да забележим светлина в края на тунела ", сподели той. Пол Стофелс, основен теоретичен шеф на J&J, съобщи, че първите доставки на еднократната ваксина ще доближат страните от Covax тази седмица.
 СЗО предлага тестване за Covid в учебните заведения СЗО предлага тестване за Covid в учебните заведения
Световната здравна организация съобщи, че тествания за Covid-19 би трябвало да се организират в учебните заведения, даже когато не са открити случаи, за...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР