Глобалните продажби на смартфони отбелязаха рекорден исторически спад през първото

...
Глобалните продажби на смартфони отбелязаха рекорден исторически спад през първото
Коментари Харесай

Срив при глобалните продажби на смартфони заради пандемията

Глобалните продажби на смарт телефони означиха рекорден исторически спад през първото тримесечие на актуалната година, когато пандемията от ковид удари съществено потребителските разноски, оповестява изследователската и консултантска компания в региона на ИТ технологиите Gartner Inc., представена от организация Франс прес.

Проучването на Gartner откри спад с 20,5% при продажбите на смарт телефони през първите три месеца на 2020 година по отношение на година по-рано.

Сривът се случи на фона на нараснала икономическа неустановеност и въведените през март от редица страни по света строги карантинни ограничения за ограничение разпространяването на ковид, означи компанията. Друг отрицателен фактор беше прекъсването на заводи, доста от които в Китай, произвеждащи съставни елементи за множеството от огромните международни производители на смарт телефони.

Данните демонстрират, че компанията " Самсунг " (Samsung) е запазила водещата си позиция в света с пазарен дял от 18,5%, макар че продажбите на смарт телефони на южнокорейския производител означиха спад през първото тримесечие с над 22 на 100.

На второ място остава " Хуавей " (Huawei) с пазарен дял от 14,2%, откакто китайският софтуерен колос означи спад с 27% при продажбите на мобилни телефони на фона и на налаганите от Съединени американски щати наказания.

Трети остава американският софтуерен колос " Епъл " (Apple), макар че продажбите на iPhone-и се сви през първото тримесечие с едвам 8%, като неговият международен пазарен дял е от 13,7 на 100.

" Епъл " имаше мощен старт на годината с помощта на новата си продуктова линия, която докара до мощен подтик при продажбите в международен мащаб ", означи Анет Цимерман, вицепрезидент по научните проучвания в компанията за пазарни проучвания Gartner.

" Възможността на " Епъл " да обслужва клиенти посредством своите онлайн магазини и способността да си върне производството съвсем до естествени равнища в края на март оказа помощ за възобновяване на някои от по-ранните позитивни темпове ", добави тя.

Според Gartner световните продажби на смарт телефони през първото тримесечие на годината възлизат на 299 милиона бройки спрямо 375 милиона година по-рано.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР