Глобалните мрежи днес са обсебили почти напълно живота на съвременния

...
Глобалните мрежи днес са обсебили почти напълно живота на съвременния
Коментари Харесай

Фейсбук се кани да чете мислите ни! Виж как

Глобалните мрежи през днешния ден са обсебили съвсем изцяло живота на актуалния човек. Виртуалното пространство от ден на ден измества реала в желанията на хората и изземва функционалностите на естественото другарство.

Мигновеният достъп до други хора без значение на дистанциите е основната причина този метод на другарство да се трансформира и в метод на живот. Потребителите на обществените мрежи вършат интернет пространството ново общество, което изпреварва познатото обществено общество от предишното. Мястото на индивида в тази йерархична конструкция се дефинира от по-различни правила като броя на виртуалните другари или броя на почитателите им.

В сходни общества ролята на информацията е от най-голямо значение. Това се отнася освен за обособените консуматори. Информацията е главен инструмент за влияние и за притежателите, владеещи виртуалните пространства.

Глобалната мрежа Facebook, употребена от най-вече консуматори за реализиране на контакти, схваща значимостта на информацията и по тази причина има проекти за нейното канализиране и потребление. Според Марк Зукърбърг, който има Facebook, значима цел на мрежата става достъпът до информация за потребителите освен посредством компютрите и смарт телефоните, които употребяват за достъп до мрежата, само че и напряко от мозъците им.

Изпълнителният шеф споделя смелите хрумвания, над които работи известната мрежа. Според една от разработваните технологии потребителите ще могат да преглеждат менютата или даже да пишат единствено с мисълта си.

 Facebook

Веднага поражда обаче въпросът за нахлуване в персоналното пространство на хората, което етиката не може да одобри. На тези доводи компютърният талант дава отговор уклончиво, като допуска, че въпреки всичко това ще бъде нещо, което е подвластно на персоналния избор.

Друг значим миг при подобен метод на връзка е за потреблението на компютърната мишка. Тя явно не може да остане във типа, в който в този момент я познаваме. Отговорът на казуса е по този начин наречената интелигентна мозъчна мишка. Обектите могат да поддържат връзка между тях при връзката, само че човешкият мозък е затворен от тях. За да се отвори потокът от данни, ще има устройство, което чете мозъчните сигнали и ги употребява като ключ.

Интерес съставлява информацията, че Facebook прави проби на подобен мозък/компютър от години.

Технологиите, на които се радва основателят на Facebook, обаче не звучат оптимистично за бъдещето, тъй като доверието на потребителите демонстрира мощен спад поради нарушение на неприкосновеността на персоналния живот.

Затова проектите за основаване на интерфейс сред мозъка и компютъра не са доста съответни на настроенията на хората.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР