Глобалните компании са предпочитани като работодателиБалансът между професионален и личен

...
Глобалните компании са предпочитани като работодателиБалансът между професионален и личен
Коментари Харесай

Стартова заплата от 1501-2000 лв. е най-желана

Глобалните компании са желани като работодатели

Балансът сред професионален и персонален живот е измежду водещите фактори при търсене на работа
(снимка: CC0 Public Domain)

Р аботещите у нас слагат на предни позиции честността, иновативността и творчеството на стремежи от тях шеф, заяви Евелина Славкова от организация „ Тренд ”, представяйки данни за настройките и упованията на претендентите за работа по време на уебинар, проведен от Съветът на дамите в бизнеса в България (СЖББ).

Размерът на възнаграждението и опциите за кариерен триумф резервират значимостта си на водещи фактори при наемане на работа, само че прави усещане предната позиция и на желанието за баланс сред професионалния и персонален живот, акцентира Славкова.

Сред най-желаните работодатели в България се открояват световни компании в секторите на бързооборотните артикули, осведомителните технологии и горивата, телекомуникационните компании и питателните вериги, както и държавни компании като Летище „ София ” и АЕЦ „ Козлодуй ”, сочат резултатите от изследване на Trend.

На въпроса каква стартова заплата бихте желали да получавате, над една четвърт (27%) от интервюираните показват заплащане в диапазона 1501-2000 лева Проучването обгръща 1004 лица на възраст 18+ и е представително за българските студенти постоянно образование.

Почти всеки десети (11%) желае заплата в размер на 2001-2500 лева, а единствено 7% са показали над 2500 лева Немалък % (9%) от интервюираните биха почнали със заплата под 1000 лева

Предпочитания за стартова заплата (източник: организация Trend)

Ключови правила на работа в рецесия за опазване на организационната успеваемост очерта по време на уебинара Теодора Петкова, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на „ УниКредит Булбанк ”:
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР