Глобалните инвестиции в нови мощности за производство на възобновяема енергия

...
Глобалните инвестиции в нови мощности за производство на възобновяема енергия
Коментари Харесай

Светът инвестира най-много в слънчева енергия

Глобалните вложения в нови мощности за произвеждане на възобновима сила са напът да доближат 2,6 трилиона $ до края на настоящото десетилетие, което е над три пъти повече по отношение на предходните 10 години. Слънчевата сила е привлякла най-вече вложения - 1,3 трилиона $ за обсъжданите 10 години. До края на тази година конфигурираните слънчеви мощности през десетилетието - 638 гигаватчаса - ще бъдат повече от всяка друга технология за произвеждане на електрическа енергия.  Това сочи отчет на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.
Цифрата не включва огромни хидроенергийни планове и се равнява на 1,2 тераватчаса нови мощности за възобновима сила през настоящото десетилетие. Това е повече от всички индустриални енергийни единици в Съединени американски щати и половината от общо 2,4 тераватчаса мощности, конфигурирани през същия интервал.
Страната максимален вложител през десетилетието се чака да бъде Китай, който към този момент е вложил 758 милиарда $ сред 2010 и средата на 2019 година. За същия интервал Европа е вложила 698 милиарда $, а Съединени американски щати са похарчили 356 милиарда $, сочат данните на Организация на обединените нации.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР