Глобалните икономически перспективи се подобряват на фона на отварянето на

...
Глобалните икономически перспективи се подобряват на фона на отварянето на
Коментари Харесай

ОИСР прогнозира най-силния растеж на световната икономика от 1973 г. насам

Глобалните стопански вероятности се усъвършенстват на фона на отварянето на редица бизнеси поради ускоряващата се имунизация, до момента в който Съединените щати инжектират трилиони долари в най-голямата стопанска система в света. Това обявиха през днешния ден от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), представени от Ройтерс.

В този подтекст организацията увеличи прогнозата си за растежа на международната стопанска система до 5,8% през тази година и 4,4% през 2022 година През март прогнозата бе за растеж на световния БВП от 5,6% през тази година и 4,0% през идната.

Ако покачването на международния БВП от 5,8% се осъществя, това ще бъде най-високият ритъм на напредък от 1973 година, отбелзява Маркетоуч.

„ Глобалната стопански системи се върна към равнищата си на интензивност от преди пандемията, само че към момента не е достигнала равнищата на напредък, предстоящи преди международната здравна рецесия “, регистрират от Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

От организацията показват, че въпреки голям брой развити стопански системи последователно да отстраняват ограничаващите ограничения против разпространяването на вируса и да отварят значими бизнес, разрастващите се пазари изостават поради бавната имунизация и появяването на нови огнища от COVID-19.

Според Организацията за икономическо сътрудничество и раз централните банки на развитите стопански системи би трябвало да запазят удобните финансови условия и да толерират растеж на инфлацията над техните цели.

Подкрепена от пакетът от тласъци за трилиони долари, американската стопанска система се чака да нарасне с 6,9% през тази година, означават от организацията. През март Организацията за икономическо сътрудничество и раз предвижда напредък от 6,5% за Съединени американски щати. Организацията чака растеж на американския Брутният вътрешен продукт от 3,6%, което е промяна надолу по отношение на мартенската прогноза за растеж от 4%. Пакетът от тласъци ще върне стопанската система на Съединени американски щати на равнищата от преди пандемията към средата на 2021 година

Според Организацията за икономическо сътрудничество и раз стопанската система на Китай ще нарасне с 8,5%, като миналата прогноза бе за растеж от 7,8%. Брутният вътрешен артикул на Еврозоната ще нарасне с 4,3%, до момента в който през март упованията бяха за растеж от 3,9%.

Корекция надолу от Организацията за икономическо сътрудничество и раз са създали за Индия, която през последните седмици е изключително тежко наранена от пандемията от COVID-19. От организацията чакат Брутният вътрешен продукт на Индия да нарасне с 9,9%, като предходната прогноза бе за растеж от 12,6%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР