Глобалните икономически перспективи са дори по-мрачни от прогнозираните през октомври,

...
Глобалните икономически перспективи са дори по-мрачни от прогнозираните през октомври,
Коментари Харесай

Глобалната икономическа перспектива става все по-мрачна

Глобалните стопански вероятности са даже по-мрачни от плануваните през октомври, предизвести Международният валутен фонд, базирайки се на утежняването на показателя на мениджърите по доставките през последните месеци, заяви Ройтерс.

Причина за влошените вероятности са стягането на паричната политика, разследване на световната инфлация, слабият стопански напредък в Китай и продължаващите проблеми във веригите на доставки, както и продоволствената неустановеност, породени от съветската инвазия в Украйна, обясниха специалистите на Фонда, осведоми Българска телеграфна агенция.

През предишния месец те понижиха прогнозата си за растежа на международната стопанска система за следващата година до 2,6 на 100 по отношение на предстоящите по-рано 2,9 на 100.

В собствен блог, квалифициран за срещата на върха на водачите на Г-20 в Индонезия, МВФ сигнализира, че последните данни за интензивността на мениджърите по доставките " удостоверяват, че вероятностите са по-мрачни ", изключително в Европа.

Подобни сигнали за закъснение записват и множеството огромни стопански системи от Групата на 20-те най-развити стопански системи (Г-20), като икономическата интензивност се свива, до момента в който инфлацията остава на постоянни, високи равнища.

Във от ден на ден страни от Г-20 икономическата интензивност се свива, съгласно специалистите на МВФ, а световната фрагментация се наслагва върху " цялост от опасности за спад " на стопанските системи.

Според Фонда " провокациите, пред които е изправена международната стопанска система, са големи и отслабващите стопански индикатори демонстрират идни нови провокации ". На този декор актуалната политическа среда е " извънредно несигурна ".
 
Енергийна рецесия в Европа би навредила съществено на растежа и би повишила инфлацията, до момента в който продължителният растеж на цените може да провокира по-големи от предстоящите скокове на лихвените политики и в допълнение стягане на световните финансови условия. Това от своя страна основава " възходящи опасности от дългова рецесия за уязвимите стопански системи ", обясниха още специалистите на Фонда.

Те допълват, че все по-тежките метеорологични феномени също ще навредят на икономическия напредък по целия свят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР