Глобалните финансови служители са притеснени от нарастващия инфлационен натиск, но

...
Глобалните финансови служители са притеснени от нарастващия инфлационен натиск, но
Коментари Харесай

Финансови министри загрижени, че увеличението на цените няма да е преходно

 Глобалните финансови чиновници са обезпокоени от възходящия инфлационен напън, само че няма огромен боязън, че тя ще се трансформира във " влакът дезертьор “. Това сподели шефката на МВФ Кристалина Георгиева в неделя. Тъй като пречките във веригата на доставки порастват в изискванията на възходящо търсене, политиците насочиха вниманието си към повишението на цените и към това дали те ще се забавят, или ще отшумят през идващите месеци.

" Сега сме в малко по-несигурно пространство “, сподели Георгиева на конференцията за централно банкиране на Г30. Въпреки това, в развитите стопански системи " политиците имат инструментите “ за справяне с инфлацията, сподели тя, тъй че " няма огромна угриженост, че това ще бъде  влакът-беглец “. Въпреки това, финансовите министри и централните банкери, събрани предходната седмица във Вашингтон за годишните срещи на МВФ и Световната банка, бяха по-загрижени от преди, че нарастването на цените може да бъде повече от преходно “, сподели още Георгиева.

А огромните нововъзникващи пазари като Русия и Мексико към този момент са повишили лихвените проценти, показвайки, че " на тези места техните политици към този момент са задоволително загрижени, с цел да подхващат дейности “. В най-голямата стопанска система в света чиновниците на Федералния запас на Съединени американски щати алармираха, че ще стартират да понижават тласъците, като понижават покупките на облигации през последните няколко седмици на годината, само че се чака главният лихвен % да остане на нула, без да се усилва до късно - най-рано до 2022 година

Английската централна банка ще остави тласъка си неизменен, само че имаше признаци на противоречие на последното си политическо съвещание, когато двама от неговите комисии по установяване на лихвения % гласоподаваха да спрат тласъка за закупуване на облигации допустимо най-скоро, с цел да оказват помощ за потушаване на инфлацията.

Губернаторът на BOE Андрю Бейли съобщи, че централните банкери са изправени пред " доста сложен балансиращ акт ", защото не могат да се оправят с главните шокове в предлагането с парична политика, само че би трябвало да реагират на протичащото се в стопанската система. Неизпълнението на ограничения за ограничение на инфлационните опасности подкопава доверието на централните банки в битката с инфлацията, сподели той.

" Трябва да запазим големия прогрес, който постигнахме във връзка с доверието в режимите на паричната политика. Искам да кажа, че това е безусловно сериозно значимо ", сподели Бейли на конференцията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР