Глобалните финансови регулатори не планират да забраняват криптовалутата Libra на

...
Глобалните финансови регулатори не планират да забраняват криптовалутата Libra на
Коментари Харесай

Няма планове за блокиране на Libra от глобалните финансови регулатори

Глобалните финансови регулатори не възнамеряват да не разрешават криптовалутата Libra на Фейсбук, само че тези цифрови валути, подкрепени от формалните, ще би трябвало да дават отговор на най-високите регулаторни стандарти, съобщи членът на Изпълнителния съвет на Европейската централна банка Беноа Кьоре в изявление.

Неговите мнения са рядка светлина в тунела по отношение на проектите на Фейсбук, които бяха подложени на критика от регулаторите и политиците откогато общественият колос разкри валутата си през юни. „ Със сигурност не съществува изказване, че цифровите валути не би трябвало да съществуват “, сподели Кьоре пред Bloomberg.

Европейските държавни управления се опълчиха мощно на Libra, като Франция даде обещание да блокира нейното пускане в Европа поради терзания по отношение на въздействието на финансовата непоклатимост и капацитета й да подкопае паричния суверенитет. Но Кьор, който е французин, беше по-конструктивен. „ В случая с Европа - нито Комисията, нито ЕЦБ имат намерение да блокират съществуването на криптовалутите. Но тези валути ще би трябвало да дават отговор на най-високите регулаторни стандарти и да се придържат към по-широките цели на обществената политика “, акцентира той.

Привържениците на криптовалутата на Фейсбук дадоха обещание да продължат с плана, без значение от отхвърли на Mastercard, Visa, eBay и компанията за разплащания Stripe, които към този момент напуснаха плана, на фона на регулаторната рецензия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР