Глобални организации като Международния валутен фонд и Световната банка трябва

...
Глобални организации като Международния валутен фонд и Световната банка трябва
Коментари Харесай

Меркел препоръча реформи в МВФ и Световната банка за възстановяване на доверието във финансовата система

Глобални организации като Международния валутен фонд и Световната банка би трябвало да бъдат реформирани, с цел да възвърне доверието в международната финансова система, съобщи немският канцлер Ангела Меркел в сряда, защитавайки в това време и мултилатерализма като печеливш поръчител за всяка една от страните.

" От дълго време разрастващите се страни като Китай и Индия въздействат доста мощно на международната стопанска система и когато на съществуващата система отнеме прекалено много време, с цел да реагира, следствията са, че други страни реагират на това посредством нови институции ”, съобщи Меркел по време а своя тирада на Световния стопански конгрес в Давос.

Меркел също по този начин съобщи, че Берлин " желае да даде мощен принос за укрепването на Европа ", изключително по отношение на Договора от Аахен, подписан с Франция във вторник. Тя повтори, че двете страни показаха ангажимент " да работят за Европа, за по-нататъшно развиване на Европа " и акцентира, че задачата на контракта не е да се опълчи на НАТО.

Канцлерът на Германия се изрече в интерес на многостранността и на интернационалните институции. " Винаги би трябвало да помним, че останалите имат своите персонални ползи, след което ги факторират и може да имаме обстановка, в която всички печелят ", уточни тя. Меркел призна, че институциите би трябвало да се придържат към измененията в световните общества и технологии и че до момента в който процесът е сложен, " има място за промени и би трябвало да възприемаме новите хрумвания ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР