Глобалната война в света в момента е за петрола и

...
Глобалната война в света в момента е за петрола и
Коментари Харесай

Борисов: ​Глобалната война в света в момента е за петрол и газ


Глобалната война в света сега е за петрола и газа, и който купува съветски газ в Европа, ще има проблеми. Това разяснява българският министър председател Бойко Борисов в Ню Йорк пред специфичния сътрудник на Българска национална телевизия Ирина Цонева.

След чутото при откриването на 73-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации министър председателят Борисов съобщи, че не е оптимист за мира. Всички приказват за мир, само че сме очевидци на конкуренция в нуклеарното въоръжаване, приложимост на химическо оръжие, макар възбраните, мигрантска вълна, търговски и стопански войни.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш произнесе първата тирада при откриването сесията. Той съобщи, че международният ред от ден на ден отстъпва на безпорядък, а взаимното доверие е в сериозна точка. " Нашият свят страда от неприятна форма на синдром на дефицит на доверие. Хората се усещат обезпокоени и несигурни. А доверието е на изгубване. Доверието в националните институции, доверието сред страните, доверието в учредения на правила международен ред ", съобщи Гутериш.

По-силни сме от всеки път, а Иран сее гибел в Близкия Изток, съобщи в своята тирада американският президент Доналд Тръмп. " Америка постоянно ще избра независимостта и съдействието над световното ръководство, надзор и доминация. Уважавам правото на всяка нация в тази зала да следва своите лични традиции, вярвания и обичаи. Съединени американски щати няма да ви споделят по какъв начин да живеете или да работите, или кого да почитате. В подмяна желаеме единствено да почитате нашия суверенитет ", сподели президентът Тръмп.

От своя страна българският министър председател Бойко Борисов акцентира, че казаното от Гутериш съответствува значително с това, което неведнъж е коментирано в България. Той съобщи, че не е оптимист, макар че всички приказват за мир.

" В речта на президента Тръмп прозират няколко неща - ползата на Съединени американски щати: няма да даваме повече пари за тези, които не ни почитат, няма да участваме там, където не ни почитат, не позволяваме да ни се месят във вътрешните работи. Тези които не купуват газ от Съединени американски щати или други енергоносители, тези които си разрешават да понижават цените, с което пречат на американските компании, ще бъдат тежко глобени... ", разяснява министър председателят Борисов.

Което виждам и мога да чета сред редовете, - тези, които ще купуват съветски газ в Европа, ще имат проблеми, сподели още българският министър-председател.

Борисов изрази страдание, че с поддръжката на опозицията у нас са били блокирани концесии за рандеман на газ. " Когато цената на съветския газ се подвига, както сега, а това е пазар, цените не могат да се спрат, внезапно всички споделят - но ще стане по-скъпо парното, ще стане по-скъп хлябът. Еми да, когато ние искахме и имаше искащи да добиват газ и цената да е ниска, вие протестирахте. Така че в този момент не виждам различен излаз ", разяснява министър председателят.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР