Глобалната суперцистерна - най-големият в света самолет за борба с

...
Глобалната суперцистерна - най-големият в света самолет за борба с
Коментари Харесай

САЩ представиха глобалната суперцистерна - най-големият в света самолет за борба с пожари

" Глобалната суперцистерна " - най-големият в света аероплан за битка с пожари, е подготвен за идния под напрежение сезон, съобщи Асошиейтед прес.

Пътническият аероплан от серията 747-400, преоборудван за битка с пожарите, наскоро беше ремонтиран в самолетостроителен цех край Тусон, в щата Аризона. Самолетът е употребен за битка с горски пожари в Калифорния, Чили, Израел и на други места. Той може да изсипе 72 678 литра вода или химически смеси единствено за 6 секунди и да лети на височина 200 фута (61 м) над земята. Необходими са едвам 13 минути, с цел да бъде зареден още веднъж с вода, осведоми Българска телеграфна агенция.

Суперцистерната се оказа нужна през 2018 година, когато оказа помощ в битката с някои от най-тежките пожари в историята на Калифорния.

" Когато би трябвало бързо да разполагате с това голямо количество може в действителност да помогне на момчетата, които се намират на терен ", съобщи основният водач Клиф Хейл. Той назовава системата " най-големия воден револвер в света ".

Суперцистерната беше изпратена в Израел през 2016 година и в Чили през 2017 година, а сега има контракти в Калифорния, Орегън и Колорадо. Цената на услугите й може да доближи до четвърт милион $ на ден.

 

The Global SuperTanker, the world`s largest firefighting aircraft, is ready for the upcoming wildfire season:https://t.co/rwkrYAKFyWpic.twitter.com/Bft2Yv9t3V

— KATU News (@KATUNews) May 27, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР