Глобалната рецесия, причинена от пандемията COVID-19, ще бъде по-лоша от

...
Глобалната рецесия, причинена от пандемията COVID-19, ще бъде по-лоша от
Коментари Харесай

МВФ: Замърсяването е признак, че Китай се съживява

Глобалната криза, породена от пандемията COVID-19, ще бъде по-лоша от тази през 2009 година, само че ранните признаци на възобновяване се появяват в Китай, в това число възобновяване на замърсяването. Това обявиха икономисти от МВФ.

" Пандемията от ковид тласна света към криза. За 2020 година тя ще бъде по-лоша от международната финансова рецесия през 2009 година ", обявиха създателите, измежду които и основният икономист на Международния валутен фонд Гита Гопинат, в обява в блога, представена от БГНЕС.

" Икономическите вреди нарастват във всички страни, следвайки внезапното повишаване на новите инфекции и ограниченията за ограничение, подхванати от бизнеса. "

Китай, където вирусът се появи в средата на декември, беше първата страна, ударена с цялата мощ на икономическото влияние, защото управляващите заключиха цели райони, пробвайки се да лимитират разпространяването на болестта. Втората по величина стопанска система в света сподели минимално възобновяване на главен индустриален показател през март, а сателитните фотоси демонстрират увеличаващи се концентрации на азотен диоксид предишния месец.

" Което пък демонстрира увеличение на индустриалната активност и превоза ", се споделя в блога.

" Възстановяването в Китай, въпреки и лимитирано, е обнадеждаващо, тъй като допуска, че ограниченията за ограничение могат да съумеят да овладеят епидемията и да проправят пътя за обновяване на икономическата интензивност ", пишат още създателите.

Те обаче предизвестяват за " голяма неустановеност по отношение на бъдещия път на пандемията " и че възобновяването на нейното разпространяване в Китай и други страни " не може да се изключи ".

В Китай има регистрирани 82 660 случая на инфектирани и 3335 умряли от началото на пандемията, сочат данни на университета " Джон Хопкинс ". В международен мащаб към този момент има общо 1,3 млн. доказани случаи за последните три месеца.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР