Глобалната пандемия от коронавирус може да доведе до нова ера

...
Глобалната пандемия от коронавирус може да доведе до нова ера
Коментари Харесай

Учени: Коронавирусът може да доведе до нова ера в роботиката

Глобалната пандемия от ковид може да докара до нова епоха в роботиката, настояват учени и анализатори, представени от „ Индипендънт “. Според тях опасността от болест ще докара до по-бързо развиване на бранша.

Професорът по роботика на Калифорнийския университет Хенрик Кристенсен е част от група специалисти, които планували по какъв начин роботите могат да изместят хората по време на коронавирусната пандемия, извършвайки „ скучната, мръсна и рискова работа “.
Ксенобот: Създадоха първите живи и самолекуващи се машини в света (СНИМКИ и ВИДЕО) Био роботите могат да бъдат употребявани в доста разнообразни посоки, в това число да бъдат инжектирани в човешкото тяло
„ Вече сме очевидци на роботи, които се употребяват за стерилизация, доставка на медикаменти и храна, премерване на витални индикатори и асистиране на граничните пунктове “, написа той в журнала „ Сайънс роботикс “.

По думите му във високо-рискова среда се скрити благоприятни условия за развиване на роботиката. „ Нова генерация огромни, дребни, микро и цели групи роботи могат да бъдат основани, които да чистят “, споделя Кристенсен.
Изкуствен разсъдък сътвори първото лекарство за хора за рекордно малко време Обикновено са нужни към пет години на човешки екип да сътвори нова лекарствена молекула, само че тук приказваме едвам за 12 месеца
Според учените актуалната обстановка с COVID-19 може да докара до нови открития в областта на роботиката и изкуствения разсъдък, които да се окажат витално значими при сходни здравни рецесии в бъдещето.

Редица страни по света към този момент употребяват разнообразни типове роботи в помощ за справяне с пандемията. В Китай роботи доставяха храна и медикаменти на карантинираните пациенти в така наречен „ карантинни хотели “. В Испания роботи се приготвят да правят проби за ковид, което би нараснало броя тествани дневно до 80 хиляди души. В Съединените щати дронове се употребяват за доставка на артикули, като по този метод се минимизира човешкият контакт.
Изкуственият разсъдък на „ Google “ може да открива рак на гърдата по-ефективно от експерти Проучване сравнило успеваемостта на машината и човешкия разсъдък
Според специалистите е нужно по-сериозно финансиране на роботиката и изкуствения разсъдък, с цел да може сферата да се развие задоволително преди идната пандемия.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 276 12 3 8 Света 537331 5521 24136 124451 Заразени* Нови Починали България 276 12 3 Света 537331 5521 24136
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР