Глобалната мрежа се използва все повече, както като средство за

...
Глобалната мрежа се използва все повече, както като средство за
Коментари Харесай

В Бургас организират кампания за превенция на трафика на хора

Глобалната мрежа се употребява от ден на ден, както като средство за набиране на хора и трафик за полова и трудова употреба, по този начин и за набиране на хора и експлоатирането им под други форми - за милостиня или подписване на принудителен и мним брак.

Средства за набиране на жертвите постоянно са обществените мрежи и интернет страници на брачни организации, организации за конвой, уеб сайтове за запознанства, страници, които оферират работа в областта на услугите, като помощ в семейството, сервитьорство и барманство, Au Pair и персонални грижи, модели и развлечение, строителство, произвеждане, селско стопанство, курсове за образование и други Голяма част от рекламирането на жертвите, най-често при трафика за полова употреба, става също през интернет уеб сайтове, а постоянно жертвата популяризира „ личните " си услуги онлайн.

Интернет се употребява и за разпространяване на нецензурен материали и на по-късен стадий като форма на изнудване на жертвите, фигуриращи в материалите. При половата употреба и порнография изключително уязвими са децата, младите дами, както и хората с по-ниска интернет просвета и осведоменост.

В Бургас осведомителната акция се провежда от Местната комисия за битка с трафика на хора и Фондация Кампания А21. Основното събитие в града ни ще бъде на 14 октомври /събота/, когато по централните улици на града ще премине Походът за свободата /Walk for freedom/

На 14 октомври /събота/ от 11.00 часа Походът потегля от площад „ Кирил и Методий ", ще премине през общината и ще се насочи през ул. Богориди до Морската градина. В него ще вземат присъединяване възпитаници от СОУ „ Кирил и Методий " и други междинни учебни заведения в града. Млади хора ще вървят безмълвно, в дълга колона по един като знак на крачките, които извървяваме към съзнателния избор и свободата, към помощта и поддръжката за човек, зависещ и експлоатиран от различен човек. Пред КЦ „ Морско казино " танцьорите от студио „ София " ще танцуват в поддръжка на акцията.

Походът ще разпространява и горещата телефонна линия за сигнали за трафик на хора - 080020100. Горещата линия се избира гратис от всички стационарни и мобилни телефони в границите на България и европейските страни.

България е главно страна на генезис на жертви на трафик на хора.

По данни на Районна прокуратура Бургас за 2016 година за закононарушението „ трафик на хора " са регистрирани:

Новообразувани досъдебни производства - 12
С цел развратни дейности - 4 бр
С цел продажба на бебета - 8 бр
Внесени прокурорски актове в съда - 4,
3 с обвинителен акт, 1 със съглашение
Общо жертви - 50
- полова употреба - 23
- бременни дами за продажба на бебета - 27
Осъдителни присъди - 1 лице за развратни дейности

Трафикът на хора е съществено закононарушение против личността, човешките права, достолепието и самочувствието на хората. То е и едно добре проведено и извънредно доходоносно престъпно действие, което носи голям доход на причинителите.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР