Глобалната катастрофа закономерно приключва историята на глобализацията. Този път ще

...
Глобалната катастрофа закономерно приключва историята на глобализацията. Този път ще
Коментари Харесай

Вацев: Глобалната катастрофа ще възроди националните държави

Глобалната злополука закономерно завършва историята на глобализацията. Този път ще има нов международен ред, само че не след война, а поради един подъл вирус.
Показателно е, че Европейски Съюз не е показал взаимност с Италия при експлоадирането на епидемията от ковид там. Европа навлиза в епохата на възраждането на националните страни.
Това сподели пред БНР анализаторът Валентин Вацев.
Той разяснява и обстановката в Съединени американски щати в изискванията на пандемия: " В Америка към този момент има икономическа рецесия. Икономическата турбулентност доста мощно се отразява на претендентите за президент на Съединени американски щати ".
Според анализатора на идния в Русия референдум за поправките в Конституцията хората ще одобрят измененията.
" В Русия вървят два паралелни процеса - досегашните политически елити постепенно и с отвращение отстъпват своите позиции., а новите елити настъпват и този развой няма да свърши с едни избори. Вторият развой е на настъпването на ковид ".
По думите на Вацев не удължаването на властта на президента в Русия е значителният проблем.
" Имперско-националистическият план е напът да победи до края на годината. Ако не стане някакво невиждано знамение. Готвейки се, мобилизирайки се за такава победа, Русия през днешния ден по-лесно посреща ужасните провокации на този вирус.
За Русия нещата не са доста ясни, само че знаем по какъв начин да ги предвиждаме, само че не знам какво ще се случи с Европейския съюз ", заключи анализаторът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР