Глобалната кампания Часът на Земята поставя фокус върху опазената природа

...
Глобалната кампания Часът на Земята поставя фокус върху опазената природа
Коментари Харесай

Часът на Земята 2020 поставя на фокус българските гори

Глобалната акция Часът на Земята слага фокус върху опазената природа –нашият главен съдружник против климатичната рецесия. Часът на Земята в България ще обърне внимание на грижата за горите, които имат основна роля в преодоляване на измененията в климата, като гълтам CO2 от атмосферата и го съхраняват в дърветата, растителността и почвата.
WWF България работи по Програма за възобновяване и запазване на горите, която си слага две основни цели до 2022 година: опазването на над един милион декара вековни гори и развъждането на половин милион млади дръвчета по крайбрежията на българските реки.
" Часът на Земята 2020 започва като дарителска самодейност в помощ на грижата за горите и цели да притегли поддръжката на необятната общност и бизнеса. Мащабната и скоростна смяна, от която планетата ни се нуждае е допустима единствено в случай че всички ние работим дружно за бъдеще, в което да живеем в естетика с природата ", разяснява Веселина Кавръкова, изпълнителен шеф на WWF България.

Глас за българските гори ще даде родният ни представител на Евровизия – Виктория Георгиева, която застава зад идеята в ролята на водещ дипломат на WWF.
Всеки може да се причисли към нея, като изпрати SMS с текст DMS GORA на 17 777 или посети .
Инициативата поддържат още Теодосий Спасов, Максим Ешкенази, Драго Симеонов, Калин Врачански, Прея, Весела Бонева, Анжела Недялкова, Деян и Дарин Ангелови, Теодор Ушев, HayesY и RDMK. Посланици на Часа на Земята 2020 от страна на бизнеса са Playtech и iCard - цифровият портфейл, който разрешава да направиш подаяние към WWF с един клик и без такса.
Само през последните 4 години WWF България изследва повече от 300 000 ха горски територии в региони със остарели гори като Източни и Западните Родопи, Стара планина и Средна гора. През 2016 година с помощта на дългогодишната работа и съдействието сред WWF, лесовъди, учени, Изпълнителна организация по горите и партньорски организации, Министерството на земеделието, храните и горите публично разгласи 109 000 ха остарели гори предпазени от изсичане.
WWF възвърне над 400 дка гори в две предпазени зони от Натура 2000: по поречието на р. Дунав и по поречието на р. Марица. В момента екипът на организацията концентрира напъните си в основаването на нова крайречна гора наоколо до Стамболийски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР