Глобалната икономика вероятно ще активизира растежа си по-късно тази година

...
Глобалната икономика вероятно ще активизира растежа си по-късно тази година
Коментари Харесай

Г-20: Растежът на световната икономика ще се съживи по-късно през годината

Глобалната стопанска система евентуално ще засилва растежа си по-късно тази година с поддръжката на централните банки по света и удобното развиване на американско-китайските търговски договаряния.

Това предвиждат финансовите министри и централните банкери на Г-20, събрали се във Вашингтон за пролетните срещи на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП. Според тях световната стопанска система е изгубила инерция тази година, само че те чакат тя да поеме нагоре през втората половина на годината в изискванията на удобна парична политика, следвана от централните банкери. При все това опълчването сред Съединени американски щати и Китай заплашва да помрачи икономическата прогноза. Не бива да подценяваме вероятността от ескалация на напрежението в комерсиалните връзки, уточни японският финансов министър Таро Асо, чиято страна ръководи Г-20.

МВФ намали прогнозите си за световния напредък от 3,6 на 100 за предходната година на 3,3 на 100 през 2019 година. Това е най-бавният ритъм от рецесията през 2009 година. Фондът обаче чака растежът да се засилва до 3,6 на 100 през 2020 година.
Централният банкер на Япония Харухико Курода разяснява пред публицисти късно нощес във Вашингтон, че съгласно Г-20 ревизираните прогнози на МВФ са мощно евентуални, само че добави, че всички страни би трябвало да създадат нужното за ускорение на темпа на напредък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР