Глобалната икономика се възстановява от дълбините на коронавирусната криза, но

...
Глобалната икономика се възстановява от дълбините на коронавирусната криза, но
Коментари Харесай

МВФ: Световният икономически срив е ограничен, но бедността расте

Глобалната стопанска система се възвръща от дълбините на коронавирусната рецесия, само че има признаци на закъснение на възходящи подтик в страните с възходящи равнища на зараза от Covid-19, съобщи Международният валутен фонд (МВФ) в нов отчет за огромните стопански системи на страните от Г-20, заяви Ройтерс в четвъртък.

Докладът, оповестен преди виртуалните срещи тази седмица на финансовите представители и водачи от Групата на 20-те най-силно развити и разрастващи се страни, предизвестява, че рецесията евентуално ще остави дълбоки, нееднакви белези.

В обособена обява в своя блог ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева предизвести, че идният стопански път остава " сложен и податлив към краткотраен крах ".

През предишният месец МВФ предвижда стесняване на световната стопанска система от 4.4% през 2020 година, като чака международната стопанска система да се върне към напредък от 5.2% през 2021 година, само че съобщи, че вероятностите за доста от разрастващите се пазари са се влошили.

Докато фискалните разноски от близо 12 трилиона $ и паричните политики в международен проект са предотвратили още по-лоши стопански резултати, бедността и неравенството се усилват и е нужна по-голяма поддръжка, отбелязва валутният фонд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР