Глобалната икономическа прогноза не е толкова мрачна, колкото през юни,

...
Глобалната икономическа прогноза не е толкова мрачна, колкото през юни,
Коментари Харесай

МВФ: Икономическата ситуация във времената на пандемията остава несигурна, но вече не е толкова черна


Глобалната икономическа прогноза не е толкоз мрачна, колкото през юни, разгласи представителят на Международния валутен фонд Гери Райс, визирайки по-добри от предстоящото стопански данни от Китай и от някои развити стопански системи, съобщи БНР.

Изявлението е сигнал, че през идващия месец Фондът ще излезе със повишена прогноза за представянето на международната стопанска система.

През юни МВФ предвижда, че международната стопанска система ще се сви с 4,9% през актуалната година, след което ще последва напредък от 5,4 на 100 през 2021 година.

Според основаната във Вашингтон институция икономическата прогноза не е безоблачна, а разрастващите се пазари, като се изключи Китай, са в сериозна обстановка поради ковид а.

Гери Райс означи пред кореспонденти, че цялостната световна вероятност остава предизвикателна вследствие на короанвирусната пандемия и нейното влияние върху доста стопански браншове.

Ситуацията остава " несигурна " в доста разрастващи се страни и на разрастващите се пазари отвън Китай, уточни той, отбелязвайки, че МВФ е угрижен и от възходящите равнища на дълга по света.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР