Глобална технологична компания Software Group ще подпише договор за заем

...
Глобална технологична компания Software Group ще подпише договор за заем
Коментари Харесай

ЕИБ подпомага откриването на 200 нови работни места за IT специалисти в България

Глобална софтуерна компания Software Group ще подпише контракт за заем с Европейската капиталова банка (ЕИБ), с цел да получи финансиране от 18 млн. Евро. Така ще бъдат открити 200 нови работни места в България до 2021 година, оповестиха от компанията.

Заемът за Software Group е първата договорка на Европейска инвестиционна банка с функционалности за рисков дълг в България. Операцията обезпечава директна поддръжка на компанията и е подкрепена от гаранция от Европейския фонд за стратегически вложения (ЕФСИ), основен съставен елемент на капиталовия проект за Европа. Финансирането от Европейска инвестиционна банка ще улесни осъществяването на тактиката за научноизследователска и развойна активност на Software Group и ще разшири нейния световен обсег.

„ Този ​​изключително новаторски план, подсилен от финансовата гаранция от Инвестиционния проект за Европа, ще поддържа растежа наSoftware Group и ще генерира нови работни места с висока стойност. Сега сме подобрили географското разпространяване на плановете с гаранция от бюджета на Европейски Съюз и съм удовлетворен, че България е един от значимите бенефициенти”, означи заместник-председателят на Европейска инвестиционна банка Васил Худак.

От Software Group оповестиха още, че средствата ще бъдат вложени в две съществени области - R&D и нововъведения, също и в бизнес развиването и маркетинга.

„ Горди сме, че сме първата компания в България, която сполучливо завърши процедурата за приемане на капиталов заем от Европейска инвестиционна банка. Финансирането ще поддържа нашите амбициозни бизнес цели и нашия проект за развиване за идващите три години. Ние ще влагаме в нововъведения, привличайки най-хубавите гении и ще навлезем в нови бизнес сфери, поддържайки постоянния напредък на компанията ”, разяснява основният изпълнителен шеф на компанията Калин Радев.

Software Group е световна софтуерна компания, профилирана в цифровизацията и интеграционните решения за институции, които дават финансови услуги. Целта на компанията е да подкрепя доставчиците на финансови услуги сполучливо да преминат през процеса на цифрова промяна, разширявайки обсега си и подобрявайки оперативната успеваемост.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР