Глобализацията на световната икономика предопределя ключовата роля на транспорта за

...
Глобализацията на световната икономика предопределя ключовата роля на транспорта за
Коментари Харесай

Зам.-министър Велик Занчев: Транспортът играе ключова роля за развитието на търговията и свързаните с нея индустрии

Глобализацията на международната стопанска система предопределя основната роля на превоза за постигането на конкурентоспособност на търговията и обвързваните с нея индустриални браншове. Това съобщи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Велик Занчев по време на формалното разкриване на Европейския конгрес за морски превоз във Варна. Събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и се организира в интервала 3-5 май в морската столица.

“Необходимо е формулирането на тактика за морския превоз, която да докара до повишение качеството на услугата при понижаване на разноските и времето за обслужване. Всичко това би трябвало да бъде основано на оптималната успеваемост както на транспортите на артикули и пасажери, по този начин и на пристанищната дейност”, добави още Занчев.

Заместник-министърът уточни, че тези цели могат да бъдат реализирани, посредством обезпечаването на надеждна и съвременна инфраструктура, съчетана с внедрени високи технологии. “По този метод ще се подсигурява успеваемост на процесите в пристанищата, интеграцията им с другите типове превоз и ще се обезпечат логистични вериги на правилото „ от врата до врата “, означи той.

Дигитализацията на процесите - обслужване на едно гише, обща среда за шерване на информация, съкращаването на маршрутите и времето за престой способстват освен за нараснала конкурентоспособност, само че и за по-високи равнища на сигурност, сигурност и ограничение на нездравословното влияние върху околната среда, акцентира още заместник-министърът.

Следващото събитие от програмата на българското председателство, с фокус върху развиването на синята стопанска система в Черноморския район е Европейския морски ден 2018, който ще се организира на 31 май и 1 юни в гр. Бургас.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР