Глобалистките елити и ибероафриканската част на американското общество засега надделяват

...
Глобалистките елити и ибероафриканската част на американското общество засега надделяват
Коментари Харесай

Иво Христов: Америка е дълбоко разпадащо се общество и това ще има тежки последици за целия свят

 Глобалистките елити и ибероафриканската част на американското общество към този момент надвиват над европейската цивилизационна матрица, която направи Америка велика. Това сподели за обзорното предаване " Това е България " на Радио " Фокус " проф. Иво Христов, депутат от Българска социалистическа партия. Той акцентира, че изборите са съдбоносни за Съединени американски щати и за света. 

" Америка е надълбоко разграничена по всички вероятни параметри – стопански, обществени, ментални цивилизационни. Това не е онази обща цивилизационна матрица, която познаваме от 20 век. Америка в някакъв смисъл е надълбоко разпадащо се общество и това ще има извънредно тежки последствия за целия свят ", добави депутатът. 

Проф. Иво Христов уточни, че губещата страна няма да се помири с резултата и ще има позиционна война във всички вероятни измерения -икономически, обществени, политически, медийни. 

" Очевидно е, че против Тръмп играеше целият глобалистки капитал. Срещу него играха всички медии, дирижирани от този капитал. Не познавам американска президентска акция, в която всички правила на демокрацията да бъдат потъпквани по безусловно нахален метод даже без всичките детайли на политическо двуличие, които са присъщи. Това значи, че залогът е голям, с цел да се пристъпи към толкоз крайни дейности от двете страни.

Резултатът от това - Китай дълго време изчака и поздрави победилия претендент Байдън с половин уста, а Русия към момента мълчи. Това демонстрира, че светът е наясно, че това, което се случва в Америка, не е просто еднократна драма, а става въпрос за дълъг, тежък, може би трагичен геополитически развой ", сподели още националният представител. 

Икономическата логичност непреклонно тласка нещата към глобализация, само че е значимо какъв вид ще бъде тя, изясни проф. Иво Христов. 

" Глобализацията на Байдън е точно такава – минава през очистване на каквито и да било цивилизационни и национални сили пред конституирането на единно ръководство на света в интерес на една релативно тясна група от свръхмощни и свръхбогати хора, които явно желаят да движат света съгласно своите показа, а от другата страна са тези, които се опълчват на това. Светът, в който сме, е бойното поле на конфликта сред тези сили. В този подтекст би трябвало да бъдат сложени американските избори и резултатите от тях изобщо не са дефинитивни. Те са единствено фаза от дългия спор, в който ние навлизаме. Към него би трябвало да прибавим и корона нервността ", уточни проф. Иво Христов. 

Идеята на глобализацията е сякаш свободното придвижване на хора, артикули и капитали, а с корона рецесията имаме цялостно застопоряване, безусловно светът е заледен, добави проф. Иво Христов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР