Глобален фонд от 1 трлн. щ. долара, който да помогне

...
Глобален фонд от 1 трлн. щ. долара, който да помогне
Коментари Харесай

Мексико поиска 1 трлн. долара за бедните

Глобален фонд от 1 трлн. щ. $, който да помогне на най-бедните хора в света, предложи мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор (бел. ред. - или, както го назовават в резюме - АМЛО) по време на речта си в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на 9 ноември. 

Той прикани богатите страни и човеци да създадат директни кешови прехвърляния към най-нуждаещите се 750 млн. поданици на панетата и сподели, че през идната година би могло да стартира световно изследване на нивото на беднотия, което да дефинира кои човеци дават отговор на изискванията да аплайват за подкрепяне. 

Финансирането на световната самодейност на АМЛО може да пристигна чрез даряване на 4% от приходите на най-богатите 1000 жители на света и на най-печелившите 1000 корпорации, както и от отчисляване на 0.2% от Брутният вътрешен продукт на страните от групата Г-20. Световната банка и Международният валутен фонд ще вземат участие в основаването на фонда и в подбора на получателите на средствата. 

" Никога до момента в историята на тази организация не е направено нищо в действителност значимо в интерес на бедните ", сподели Лопес Обрадор. И добави, че " в никакъв случай не е прекомерно късно за правдивост " и че " е настъпило времето за деяние против маргинализацията и за поддръжка на дела, а освен на следствията ".

Речта на мексиканския президент, която трябваше да означи поемането на президентството на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от Мексико, е произнесена по време на второто задгранично пътешестване на Лопес Обрадор след избора му на поста в края на 2018-а.  

АМЛО, който пристигна на власт със поръчка да сложи завършек на неравенството в личната си страна, в същото време се придържа прецизно към проектите за ограничение и подробен надзор на разноските по време на пандемията. Той подлага на критика другите страни, че не са отделили по-големи количества от личните си ваксини и отхвърли да взе участие в последните заседания на интернационалната общественост, в това число и в тазгодишата Генерална асамблея на Организация на обединените нации и в последната конференция на международната организация за климатичните промени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР