Глоба в размер на 700 лева, девет месеца лишаване от

...
Глоба в размер на 700 лева, девет месеца лишаване от
Коментари Харесай

Пиян шофьор се раздели със 700 лева и с книжката си

Глоба в размер на 700 лв., девет месеца отнемане от правото да ръководи моторно транспортно средство и лишаване на 10 контролни точки за мъж, хванат да кара в нетрезво положение край асеновградското село Конуш. Вечерта на 26.12.16 година полицейски патрул от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Асеновград бил изпратен да работи по сигурността на придвижване в околните обитаеми места. Около 22.30 ч., навлизайки в село Конуш, чиновниците минали около питейно заведение и забелязали, че от бара излизат мъж и жена.
Двете, непознати за служителите на реда лица, се качили в лек автомобил и потеглили. Късният час и фактът, че хората излизат от бар, стимулирали полицейските чиновници да извършат инспекция на водача. Със служебния автомобил, подавайки светлинен сигнал да спре, служителите на реда последвали колата, в която се качили мъжът и дамата. Независимо от полицейската сигнализация, лидерът на автомобила освен не спрял, а и ускорил скоростта. Полицаите траяли да карат след него, като не го изгубили от взор. След известно време, нарушителят спрял в някакъв двор, а зад него се паркирали и ченгетата. Двамата полицейски чиновници забелязали, че лидерът е във очевидно нетрезво положение и по тази причина го тествали с дрегер за алкохол, който отчел съществуване 0.90 промила. Шофьорът бил свикан да даде кръвна проба, само че той отказал.
Въпреки това, против автограф, му бил публикуван ваучър за здравно проучване, който мъжът не употребявал по предопределение. Наложен му е и акт за санкция, в който нарушителят също се подписал, без възражения. По-късно в съда лидерът решил да апелира административното наказване, което е получил, само че направените възражения, от страна на бранителя, отразени в жалбата, Районен съд-Асеновград счете за неоснователни, заради и което ги остави без почитание. Така, пияният водач се раздели със 700 лв. и 10 контролни точки от талона си, като редом с това, за период от девет месеца бе отнета и шофьорската му брошура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР